Over ons

Wie zijn wij?

Wisman Vervoercentrum is een écht familiebedrijf. Waar de klant geen nummer is, maar gewoon een naam heeft. Of we nu af en toe een pakket voor u vervoeren of honderden per week, elke opdracht en klant krijgt bij ons de juiste aandacht.

U krijgt nog gewoon iemand aan de lijn als u iets wilt weten. Laagdrempelig en zonder nummers. Dat deden we ruim 100 jaar geleden, dat doen we nu en dat blijven we zo doen. 

Wat doen wij?

Wisman vervoert bijna alles wat op een pallet kan of in een doos past. Door de samenwerking met Transmission, een netwerk met logistieke partners, en het uitwisselen van goederen in de nacht zorgen wij voor 24 en 48 uurs leveringen in de Benelux. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor een reductie in kilometers door het consolideren van goederen voor dezelfde regio. 

Naast de samenwerking met TransMission is er ook een samenwerking met NTG Ebrex in Groot-Brittannië, dit maakt ons al meer dan 25 jaar een betrouwbare vervoerder van en naar Groot-Brittannië. 

Ons up-to-date wagenpark bestaat uit mooie moderne wagens. Met zoveel mogelijk oog voor mens en milieu.  

Historie

Volgens de overleveringen begon het familiebedrijf in 1898. De notabelen van het dorp deden toen hun boodschappen in Utrecht. Zelf slepen met de pakketten terug naar Vianen was niet van hun stand. Wisman verzamelde alle pakketten bij de winkels en bracht ze per hondenkar bij de mensen op stand in het dorp. 

Later werd de hondenkar vervangen door paard en wagen, die weer plaats maakte voor de eerste auto in 1928. Een T Ford. 

Een verschil in inzicht zorgde ervoor dat één van de broers die in het bedrijf actief was, naar Dordrecht is gegaan. De andere broer ging verder in Vianen. 

In de oorlog werd er per bakfiets getransporteerd naar Amsterdam, vanuit Dordrecht, via Gorinchem en Utrecht. Deze lijndienst blijkt later de basis van het bedrijf. 

Begin jaren ’60 zijn de bedrijven door een overname weer bij elkaar gekomen. En in 1988 nemen Sjaak en neef Ewald alles over. Er reden zo’n zestien auto rond en waren 20 mensen in dienst. Inmiddels is transportbedrijf Wisman gegroeid naar 60 auto’s, bestelbussen, bakwagens, trailers en vrachtwagens. Ruim 100 mensen zetten zich dagelijks in om al het transport en de distributie voor elkaar te krijgen.